MARKET DESIGN ACADEMY

НАШИ УСЛУГИ - ONLINE ОГЛАСУВАЊЕ

Во услови на дигитална глобализација за самите компании, без разлика на нивната големина и пазар на делување, повеќе не е доволно да имате сопствена веб-страница или online продавница, многу поважно е да размислувате како нив подобро да ги позиционирате на интернет пребарувачите.

 

Неопходно е преку online огласување да ги развивате каналите на комуникација – Facebook, Instagram, LinkendIn, Pinterest  и сл.  и на тој начин  да ја зголемите базата на клиенти со кои ќе можете на дневно ниво да комуницирате околу заедничките интереси и да ги следите нивните потреби.

Online огласувањето е најдобрата инвестиција која можете да си ја дозволите и најголемиот бенефит од интернет револуцијата. Користејќи ја оваа наша услуга ќе ви покажеме како со мала инвестиција можете да направите огромна заработка.

Наша задача е да ја анализираме вашата компанија, да ја лоцираме моменталната позиција на вашиот бренд, да ги дефинираме посакуваните цели, да го одредиме вистинскиот маркетинг микс што ќе ги задоволи вашите потреби и да поставиме рекламен сет кој ќе поттикнува акции кај потенцијалните клиенти и ќе ги конвертира во реални купувачи и корисници.

Наша задача е да: 

- дефинираме целни групи и прилагодиме содржини кои сакаме да ги пренесеме

- дефинираме целни кампањи и акциони планови

- создадеме платени реклами

- ги следиме и анализираме резултатите

БРЕНДИРАЊЕ И ONLINE ПРОДАЖБА

Да се ​​има препознатлив бренд и лојални купувачи во време кога на пазарот постои динамична конкуренција е навистина голема умешност. Потребно е навистина многу време за да изградите силна емотивна врска со вашите клиенти и од обични корисници да ги претворите во бренд амбасадори.

ONLINE ОГЛАСУВАЊЕ

Online огласувањето е најдобрата инвестиција која можете да си ја дозволите и најголемиот бенефит од интернет револуцијата. Користејќи ја оваа наша услуга ќе ви покажеме како со мала инвестиција можете да направите огромна заработка.

КОНВЕРЗИЈА НА ПОСЕТИТЕЛИ

Замислете дека постои магично стапче кое сите ваши лајкови, коментари и споделувања на социлајните мрежи и сите посети на вашата веб-страница или online продавница ќе ги претвори во пари. Тоа би било добро нели?

Уште подобра вест е дека тоа е можно и дека не се работи за магично стапче

КОНСАЛТИНГ И МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА

Ги користиме можностите на пазарот, недостатоците на конкуренцијата, добрите можности за промоција и ги активираме клучните генератори на профитот на вашата компанија. Заеднички поставуваме цели, акциони планови ...

КОИ СМЕ НИЕ

Market Design Academy е специјализирана во областа на дигиталниот маркетинг и визуелниот (графички и видео) дизајн. 

Market Design Academy со својот тим од експерти и истражувачи постојано ги следи трендовите во областа на дигиталниот маркетинг и развива единствени алатки кои им помагаат на компаниите да постигнат максимална online продуктивност и да ја зголемат финансиската ефикасност во работењето. 

 

НАШИ УСЛУГИ

Нашите услуги се целосно прилагодени на индивидуалните потреби на нашите клиенти и претставуваат интегриран микс од SEO оптимизација и позиционирање на пребарувачите на локално и глобално ниво, content маркетинг и креирање текстуални и визулени содржини за веб и блог кампањи, креирање кампањи на социјални мрежи, оптимизирани Google Ads кампањи, Email маркетинг и др.

ОБУКИ

Нашите обуки и коучинг програми се оптимизиран систем од теоретски и практични знаења кои целосно ве интегрираат во светот на дигиталниот маркетинг без разлика дали работите во маркетинг тимот на некоја компанија или пак сте менаџер кој треба да управува со маркетинг тим и да одобрува маркетинг проекти на компанијата.