top of page
Cacti
дигитален маркетинг 1.jpg

Онлајн обуката за Дигитален маркетинг на Market Design Academy е четиринеделна едукативна програма преку која добивате целосно теоретско и практично знаење кое ќе ви овозможи да ги автоматизирате дигиталните маркетинг активности и да остварувате реални резултати кои ќе ви донесат поголема видливост и многу поголем успех во вашето професионално работење

Со завршувањето на обуката добивате Сертификат кој ги потврдува вашите знаења и вештини и ве става во групата на ретки професионалци кои имаат конкретни знаења и вештини со кои можат самостојно и со голем успех да ги менаџираат своите дигитални маркетинг активности или како професионалци да соработуваат со компании, физички лица или да бидат дел од маркетинг тимот на некоја компанија.

 • Вовед во дигитален маркетинг

 • Оптимизација на пребарувачи (SEO - Search Engine Optimization)

 • Google Ads / Google аналитика / Google Tag Manager

 • Креирање на содржини кои продаваат

 • Што е Lead Magnet и како да ја насочувате целната група до вашиот дигитален медиум

 • Алатки за креирање на дигитални содржини (инфографикони, графички визуели, видео и аудио содржини, прирачници, е-книги и сл.)

 • Маркетинг на социјални мрежи 

 • Facebook маркетинг

 • Инсталација на Facebook Pixel и ремаркетинг

 • Instagram маркетинг

 • Креирање видео содржини за IGTV

 • Оптимизација на BIO, Instagram feed и употреба на хаштагови

 • Маркетинг на видео платформи (Youtube)

 • Основни карактеристики на веб-страница и веб продавница

 • Избор на содржини за веб платформи (Блог, Lending страници, видео содржини, аудио подкаст)

 • Алатки за конверзија на посетители во реални купувачи

 • Email маркетинг и системи за автоматизација на Email комуникација

 • Заштита на податоци и регулативи во дигиталното работење

Во првата фаза добивате пристап до видео лекции поделени по теми и модули кои можете да ги гледате кога сакате, од каде сакате и колку што сакате.

Покрај видео лекциите добивате и едукативни PDF материјали, дигитални прирачници, работни листови и корисни линкови кои ќе ви помогнат во усовршување на знаењата и вештините од областа на дигиталниот маркетинг.

 

ПРВА ФАЗА

Онлајн обуката за дигитален маркетинг е креирана со цел да им помогне на физички лица кои работат во полето на маркетингот, но имаат потреба да ги прошират и унапредат своите познавања од областа на дигиталниот маркетинг или пак лица кои допрва сакаат да ја насочат својата професионална кариера во сферата на дигиталниот маркетинг.

Онлајн обуката за дигитален маркетинг е исклучително корисна за сопствениците на мали и средни претпријатија за да им помогне полесно да ги разберат основите на дигиталниот маркетинг и да креираат свои маркетинг стратегии прилагодени на сопствените потреби.

Оваа обука ќе ве научи самостојно да ги поставите и управувате процесите на дигиталниот маркетинг што ќе ви помогне да ја дигитализирате продажбата,  да го зголемите профитот и да изградите уникатен бизнис модел кој ќе носи резултати.

Обуката ќе ви помогне да ги разберете потенцијалите и можностите кои ги има вашата компанија преку онлајн работењето и дигиталната трансформација и на тој начин полесно да ги раководите вашите маркетинг тимови или соработниците кои работат за вас.

ЗА КОГО
Е НАМЕНЕТА
ОБУКАТА?

Видео лекциите ќе бидат достапни во период од три месеци, додека едукативните материјали се симнуваат и остануваат ваши.

Во втората фаза со менторска поддршка од наша страна работиме на конкретен маркетинг план и маркетинг стратегија наменета за вашиот бизнис, бизнисот на клиентот за кој работите или бизнис од индустрија која е од ваш интерес.

ВТОРА ФАЗА

Трета фаза се однесува на сертифицирањето.

По изработка и одобрување на маркетинг планот и маркетинг стратегијата, ви издаваме сертификат со кој потврдуваме дека успешно сте ја завршиле Онлајн обуката за Дигитален маркетинг и дека поседувате знаења и вештини за самостојно управување со дигитални маркетинг кампањи и маркетинг проекти за ваши потреби или за потребите на ваши клиенти и соработници.

ТРЕТА ФАЗА

Обуката е составена од вкупно 12 модули кои се распоредени во период од четири недели

Модулите се составени од видео лекции (снимени видео материјали), работни листови, презентации, дигитални прирачници до кои имате пристап постојано, 24 часа во ден, во период од три месеци

Учесникот на Обуката може да пристапува до Модулите и сите материјали од обуката во било кое време, без ограничувања, во време кое нему најмногу му одговара и е во согласност со неговите дневни и тековни активности

Учесниците на обуката добиваат  дигитални прирачници и е-книги кои остануваат во негова сопственост и се одлична теоретска база за понатамошно усовршување

Учесниците на обуката добиваат  континуирана менторска поддршка за целото времетраење на обуката

ШТО ТОЧНО
ДОБИВАТЕ
НА ОБУКАТА?

​КОЈА Е ЦЕНАТА НА ОНЛАЈН ОБУКАТА?​

Цената на обуката изнесува 5.600 МКД

 

ДАЛИ ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Онлајн обуката може да се плати на рати и доколку сте заинтересирани за ваков начин на плаќање, обратете се за подетални информации на marija@marketdesignacademy.com или на телефонскиот број 070-350-175.

КАКО ПРИСТАПУВАМ ДО ОБУКАТА?

По плаќањето на обуката добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате до заштитениот дел од страницата каде се поставени сите модули и едукативни материјали.

ШТО АКО ПРОПУШТАМ ОДРЕДЕН МОДУЛ?

Видео лекциите и сите едукативни материјали поврзани со обуката ќе бидат достапни во период од три месеци од денот на започнување на обуката, со цел учесниците кои заради објективни причини не биле во можност навремено да ги следат Модулите, да можат повторно да им се навраќаат, гледаат и слушаат, сѐ до целосно совладување на пренесените знаења.

digitalen marketing market design academy (2).jpg

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

- Затоа што обуката можеш да ја следиш 24/7 од било кој уред и било кое место на земјината топка

- Затоа што можеш да се навраќаш на модулите кога сакаш и колку пати ти е потребно

- Затоа што е на македонски јазик и имаш континуирана менторска поддршка

-  Да знаеш правилно да поставуваш цели, да ја координираш и евалираш работата на вработените и маркетинг тимот

ПРОВЕРИ - Голем дел од сопствениците на бизниси не можат целосно да ги почувствуваат бенефитите од дигиталниот маркетинг, затоа што немаат доволно познавања и не знаат какви очекувања/цели да постават и како да ги следат резултатите од маркетинг активностите.

Дигиталниот маркетин може да направи чуда за твојот бизнис само ако знаеш правилно го оптимизираш и поставиш.

- За да си отвориш сосема нови перспективи

ПРОВЕРИ - дигиталните иновации најчесто доаѓаат од млади лица, студенти/ученици, потсети се на Марк Цукерберк, основачот на Facebook.

Дигиталниот маркетинг може да се примени во секоја област и твоето формално образование можеш на совршен начин да го споиш со новите технолошки трендови и пазарни потреби.

- Со знаење и искуство успешно да го водиш тимот и да брилираш на својата работна позиција.

-Многу полесно ќе дојдеш до одлична работна позиција

ПРОВЕРИ - Секој втор оглас за работа се однесува на работни позиции поврзани со дигиталниот маркетинг и технологијата

- За да ги прошириш и развиеш знаењата 

ПРОВЕРИ - Маркетингот е динамичен сектор, нови знаења и искуства се секогаш добредојдени. Отвори се за нови вмрежувања и влези во заедница која ќе ти донесе континуиран развој.

bottom of page