top of page
Cacti
Social media marketing.jpeg

Обуката можеш да ја следиш од било кој електронски уред и е достапна 24/7, едноставно се најавуваш со твоето корисничко име и лозинка и таа е достапна во секој момент за тебе!

По завршувањето на обуката добиваш два електронски сертификати (на македонски и англиски јазик)

 

МОДУЛ 1

 • Опции и алатки во Meta еко системот

 • Отворање и подесување на ADS Manager

 • Видови на огласувања

МОДУЛ 2

 • Дефинирање на целната група и сегментација на публика – Custom публики

 • Креирање на Awareness кампањи

 • Креирање на Engagement кампањи

МОДУЛ 3

 • Креирање на Traffic кампањи

 • Креирање на Conversion кампањи

Онлајн обуката за Social Media marketing е дизајнирана да те научи сѐ што треба да знаеш за да го искористиш потенцијалот на социјалните мрежи.

 

 

- постави и управуваш со Meta Ads Manager

- ја идентификуваш целната група кој ти носи најмногу резултати

- сегментираш публики и стратешки да управуваш со кампањите

- креираш кампањи со различни цели и да добиеш максимум резултати

- кои се клучни метрики и како да ги мериш резултатите

- што значи ремаркетинг и како да го користиш

- инсталираш ФБ пиксел и да ја зголемуваш публиката

- ги користиш AI алатките за маркетинг на социјалните мрежи

 

МОДУЛ 4

 • Инсталација на FB пиксел

 • Креирање на Look-a-like публики

 • Стратегии за ремаркетинг

МОДУЛ 5

 • Следење на метрики и мерење на резултати

 • Подготовка на аналитички извештаи со корективни акции

 • Користење на Meta Suite

МОДУЛ 6

 • Употреба AI алатки

 • Најчести грешки

 • Најчести прашања

Обуката е наменета за:

 • Сопственици на бизниси

 • Лица кои работат во маркетинг сектор и сакаат да ги прошират своите знаења

 • Невработени лица кои бараат работа

 • Лица кои менаџираат социјални мрежи

 • Фриленсери

ЗА КОГО
Е НАМЕНЕТА
ОБУКАТА?

Обуката е составена од вкупно 6 модули. Со уплата на обуката, веднаш добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате на е-платформа каде се поставени сите модули.

 

Модулите се составени од видео лекции (снимени видео материјали), работни листови, презентации, дигитални прирачници до кои имате пристап постојано, 24 часа, секој ден од неделата во период од три месеци.

Учесникот на Обуката може да пристапува до Модулите и сите материјали од обуката во било кое време, без ограничувања, во време кое нему најмногу му одговара и е во согласност со неговите дневни и тековни активности

Учесниците на обуката добиваат дигитални прирачници и презентации кои остануваат во негова сопственост и се одлична теоретска база за понатамошно усовршување

Учесниците на обуката добиваат  континуирана менторска поддршка за целото времетраење на обуката

ШТО ТОЧНО
ДОБИВАТЕ
НА ОБУКАТА?

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

​КОЈА Е ЦЕНАТА НА ОНЛАЈН ОБУКАТА ЗА CONTENT MARKETING?​

Цената на обуката изнесува 1190 МКД

 

КАКО МОЖАМ ДА СЕ ПРИЈАВАМ И ДА ПЛАТАМ?

ПРИЈАВЕТЕ СЕ со кликање на копчето подолу, во насловот на мејлот запишете дека се пријавувате за Social Media marketing обука. Можете да се пријавите и на marija@marketdesignacademy.com или на телефонскиот број 070-350-175.

Плаќањето се врши на сметка, откако ќе ви испратиме податоци за уплата.

КАКО ПРИСТАПУВАМ ДО ОБУКАТА?

По плаќањето на обуката добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате до заштитениот дел од страницата каде се поставени сите модули и едукативни материјали.

ДАЛИ ДОБИВАМ СЕРТИФКАТ?

По завршувањето на обуката добивате два електронски сертификати.

Едниот е на македонски, другиот на англиски јазик.

Social Media Marketing - Market Design Academy.jpg

ШТО АКО ПРОПУШТАМ ОДРЕДЕН МОДУЛ?

Видео лекциите и сите едукативни материјали поврзани со обуката ќе бидат достапни во период од три месеци од денот на започнување на обуката, со цел учесниците кои заради објективни причини не биле во можност навремено да ги следат Модулите, да можат повторно да им се навраќаат, гледаат и слушаат, сѐ до целосно совладување на пренесените знаења.

- Затоа што обуката можеш да ја следиш 24/7 од било кој уред и било кое место на земјината топка

- Затоа што можеш да се навраќаш на модулите кога сакаш и колку пати ти е потребно

- Затоа што е на македонски јазик и имаш континуирана менторска поддршка

-  Да знаеш правилно да поставуваш цели, да ја координираш и евалираш работата на вработените и маркетинг тимот

ПРОВЕРИ - Голем дел од сопствениците на бизниси не можат целосно да ги почувствуваат бенефитите од дигиталниот маркетинг, затоа што немаат доволно познавања и не знаат какви очекувања/цели да постават и како да ги следат резултатите од маркетинг активностите.

Дигиталниот маркетин може да направи чуда за твојот бизнис само ако знаеш правилно го оптимизираш и поставиш.

- За да си отвориш сосема нови перспективи

ПРОВЕРИ - дигиталните иновации најчесто доаѓаат од млади лица, студенти/ученици, потсети се на Марк Цукерберк, основачот на Facebook.

Дигиталниот маркетинг може да се примени во секоја област и твоето формално образование можеш на совршен начин да го споиш со новите технолошки трендови и пазарни потреби.

- Со знаење и искуство успешно да го водиш тимот и да брилираш на својата работна позиција.

-Многу полесно ќе дојдеш до одлична работна позиција

ПРОВЕРИ - Секој втор оглас за работа се однесува на работни позиции поврзани со дигиталниот маркетинг и технологијата

- За да ги прошириш и развиеш знаењата 

ПРОВЕРИ - Маркетингот е динамичен сектор, нови знаења и искуства се секогаш добредојдени. Отвори се за нови вмрежувања и влези во заедница која ќе ти донесе континуиран развој.

bottom of page