Онлајн обуката за Дигитален маркетинг на Market Design Academy е четиринеделна едукативна програма креирана како резултат на долгогодишното искуство и пракса на предавачите. Искуствата и знаењата стекнати во изминативе 10 години преку работа на сопствени проекти и проекти реализирани во соработка со компании ги преточивме во единствена онлајн обука креирана според МДА методологија.

По завршувањето на оваа четиринеделна обука ќе добиете целосно теоретско и практично знаење кое ќе ви овозможи да ги автоматизирате вашите дигитални маркетинг активности и да остварувате реални резултати кои ќе ви донесат поголема видливост и многу поголем успех во вашето професионално работење

Со завршувањето на обуката добивате Сертификат кој ги потврдува вашите знаења и вештини и ве става во групата на ретки професионалци кои имаат конкретни знаења и вештини со кои можат самостојно и со голем успех да ги менаџираат своите дигитални маркетинг активности или како професионалци да соработуваат со компании, физички лица или да бидат дел од маркетинг тимот на некоја компанија.

 • Основни карактеристики на веб-страница и веб продавница

 • Избор на содржини за веб платформи (Блог, Lending страници, видео содржини, аудио подкаст)

 • Алатки за конверзија на посетители во реални купувачи

 • Email маркетинг и системи за автоматизација на Email комуникација

 • Заштита на податоци и регулативи во дигиталното работење

 •      Вовед во дигитален маркетинг

 • Оптимизација на пребарувачи (SEO - Search Engine Optimization)

 • Google Ads / Google аналитика / Google Tag Manager

 • Креирање на содржини кои продаваат

 • Што е Lead Magnet и како да ја насочувате целната група до вашиот дигитален медиум

 • Алатки за креирање на дигитални содржини (инфографикони, графички визуели, видео и аудио содржини, прирачници, е-книги и сл.)     

 • Маркетинг на социјални мрежи 

 • Facebook маркетинг

 • Инсталација на Facebook Pixel и ремаркетинг

 • Instagram маркетинг

 • Креирање видео содржини за IGTV

 • Оптимизација на BIO, Instagram feed и употреба на хаштагови

 • Маркетинг на видео платформи (Youtube, TikTok, Vimeo и сл.)

КАКО ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ОБУКАТА

Во првата фаза добивате пристап до видео лекции поделени по теми и модули кои можете да ги гледате кога сакате, од каде сакате и колку што сакате.

Покрај видео лекциите добивате и едукативни PDF материјали, дигитални прирачници, работни листови и корисни линкови кои ќе ви помогнат во усовршување на знаењата и вештините од областа на дигиталниот маркетинг.

 

ПРВА ФАЗА

Видео лекциите ќе бидат достапни во период од три месеци, додека едукативните материјали се симнуваат и остануваат ваши.

Во втората фаза со менторска поддршка од наша страна работиме на конкретен маркетинг план и маркетинг стратегија наменета за вашиот бизнис, бизнисот на клиентот за кој работите или бизнис од индустрија која е од ваш интерес.

ВТОРА ФАЗА

Трета фаза се однесува на сертифицирањето.

По изработка и одобрување на маркетинг планот и маркетинг стратегијата, ви издаваме сертификат со кој потврдуваме дека успешно сте ја завршиле Онлајн обуката за Дигитален маркетинг и дека поседувате знаења и вештини за самостојно управување со дигитални маркетинг кампањи и маркетинг проекти за ваши потреби или за потребите на ваши клиенти и соработници.

ТРЕТА ФАЗА

 • Онлајн обуката за дигитален маркетинг е креирана со цел да им помогне на физички лица кои работат во полето на маркетингот, но имаат потреба да ги прошират и унапредат своите познавања од областа на дигиталниот маркетинг или пак лица кои допрва сакаат да ја насочат својата професионална кариера во сферата на дигиталниот маркетинг.

 • Онлајн обуката за дигитален маркетинг е исклучително корисна за сопствениците на мали и средни претпријатија за да им помогне полесно да ги разберат основите на дигиталниот маркетинг и да креираат свои маркетинг стратегии прилагодени на сопствените потреби.

 • Оваа обука ќе ве научи самостојно да ги поставите и управувате процесите на дигиталниот маркетинг што ќе ви помогне да ја дигитализирате продажбата,  да го зголемите профитот и да изградите уникатен бизнис модел кој ќе носи резултати.

 • Обуката ќе ви помогне да ги разберете потенцијалите и можностите кои ги има вашата компанија преку онлајн работењето и дигиталната трансформација и на тој начин полесно да ги раководите вашите маркетинг тимови или соработниците кои работат за вас.

ЗА КОГО

Е НАМЕНЕТА

ОБУКАТА?

ШТО ТОЧНО

ДОБИВАТЕ

НА ОБУКАТА?

 • Обуката е составена од вкупно 12 модули кои се распоредени во период од четири недели

 • Модулите се составени од видео лекции (снимени видео материјали), работни листови, презентации, дигитални прирачници до кои имате пристап постојано, 24 часа во ден, во период од три месеци

 • Учесникот на Обуката може да пристапува до Модулите и сите материјали од обуката во било кое време, без ограничувања, во време кое нему најмногу му одговара и е во согласност со неговите дневни и тековни активности

 • Учесниците на обуката добиваат  дигитални прирачници и е-книги кои остануваат во негова сопственост и се одлична теоретска база за понатамошно усовршување

 • Учесниците на обуката добиваат  континуирана менторска поддршка за целото времетраење на обуката

 • Учесниците на обуката добиваат  пристап до затворена Facebook група каде постојано се поставуваат едукативни материјали, се споделуваат корисни информации и совети поврзани со дигиталнот маркетинг.

 • Која е цената на оваа Онлајн обука?

Цената на обуката изнесува 5.600 МКД

 • Дали постои можност за плаќање на рати?

Онлајн обуката може да се плати на рати и доколку сте заинтересирани за ваков начин на плаќање, обратете се за подетални информации на marija@marketdesignacademy.com или на телефонскиот број 070-350-175.

 • Како пристапувам до обуката?

По плаќањето на обуката добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате до заштитениот дел од страницата каде се поставени сите модули и едукативни материјали.

 • Што ако пропуштам одреден Модул?

Видео лекциите и сите едукативни материјали поврзани со обуката ќе бидат достапни во период од три месеци од денот на започнување на обуката, со цел учесниците кои заради објективни причини не биле во можност навремено да ги следат Модулите, да можат повторно да им се навраќаат, гледаат и слушаат, сѐ до целосно совладување на пренесените знаења.

за веб.jpg

или пиши ни за сите дополнителни прашања