КОИ СМЕ НИЕ

Market Design Academy е специјализирана во областа на дигиталниот маркетинг и визуелниот (графички и видео) дизајн.

 

Market Design Academy со својот тим од експерти и истражувачи постојано ги следи трендовите во областа на дигиталниот маркетинг и развива единствени алатки кои им помагаат на компаниите да постигнат максимална online продуктивност и да ја зголемат финансиската ефикасност во работењето.

НАШИ УСЛУГИ

Нашите услуги се целосно прилагодени на индивидуалните потреби на нашите клиенти и претставуваат интегриран микс од SEO оптимизација и позиционирање на пребарувачите на локално и глобално ниво, content маркетинг и креирање текстуални и визулени содржини за веб и блог кампањи, креирање кампањи на социјални мрежи, оптимизирани Google Ads кампањи, Email маркетинг и др.

ОБУКИ

Нашите обуки и коучинг програми се оптимизиран систем од теоретски и практични знаења кои целосно ве интегрираат во светот на дигиталниот маркетинг без разлика дали работите во маркетинг тимот на некоја компанија или пак сте менаџер кој треба да управува со маркетинг тим и да одобрува маркетинг проекти на компанијата.

64986.jpg

MARKET

DESIGN ACADEMY

ОНЛАЈН ОБУКИ ЗА ТЕБЕ

 

ШТО Е НОВО ВО ONLINE МАРКЕТИНГОТ - ЧИТАЈ ГО НАШИОТ БЛОГ!

ЗАКАЖИ СОСТАНОК ИЛИ ПОБАРАЈ ЕЛЕКТРОНСКА ПОНУДА ЗА НЕКОЈА ОД НАШИТЕ УСЛУГИ


Дали ги продавате вашите услуги и производи преку социјалните мрежи? Каква е перцепцијата на публиката за вас? Каков имиџ и репутација градите? Можете ли подобро?

Се разбира дека можете ако дозволите нашиот експертски тим да направи суштинска анализа на вашата моментална онлајн позиција и ви помогне како на најефикасен начин да стигнете од точка А до точка Б.

Успешното позиционирање на социјалните мрежи за вас ќе значи брз раст во следниве четири параметри:  1. поголемо задоволство на клиентите, 2. подобро покривање на пазарот, 3.зголемена продажба, 4. многу поголема добивка.

Да се ​​има препознатлив бренд и лојални купувачи во време кога на пазарот постои динамична конкуренција е навистина голема умешност. Потребно е навистина многу време за да изградите силна емотивна врска со вашите клиенти и од обични корисници да ги претворите во бренд амбасадори.

Сепак, ако овој дел го препуштите на професионалци со големо интернационално искуство во градење и управување со брендови, тогаш тој долг период за пробивање на пазарот може рапидно да се намали, а вие да постигнете очекуван успех за многу краток временски период.

Дозволете да ви помогнеме вашиот производ или услуга да го брендираме во „прв избор“ на секој постоечки и потенцијален клиент.

 

НАШИ УСЛУГИ - БРЕНДИРАЊЕ И ONLINE ПРОДАЖБА 

НАШИ УСЛУГИ - CONTENT MANAGEMENT

МЕНАЏИРАЊЕ НА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Во услови на дигитална глобализација за самите компании, без разлика на нивната големина и пазар на делување, повеќе не е доволно да имате сопствена веб-страница или online продавница, многу поважно е да размислувате како нив подобро да ги позиционирате на интернет пребарувачите.

 

Неопходно е преку online огласување да ги развивате каналите на комуникација – Facebook, Instagram, LinkendIn, Pinterest  и сл.  и на тој начин  да ја зголемите базата на клиенти со кои ќе можете на дневно ниво да комуницирате околу заедничките интереси и да ги следите нивните потреби.

Online огласувањето е најдобрата инвестиција која можете да си ја дозволите и најголемиот бенефит од интернет револуцијата. Користејќи ја оваа наша услуга ќе ви покажеме како со мала инвестиција можете да направите огромна заработка.

 

НАШИ УСЛУГИ - CONVERSION MARKETING

КОНВЕРЗИЈА НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ВО РЕАЛНИ КЛИЕНТИ

НАШИ УСЛУГИ - ONLINE ОГЛАСУВАЊЕ 


Замислете дека постои магично стапче кое сите ваши лајкови, коментари и споделувања на социлајните мрежи и сите посети на вашата веб-страница или online продавница ќе ги претвори во пари. Тоа би било добро нели?

Уште подобра вест е дека тоа е можно и дека не се работи за магично стапче туку за интегриран систем на имплементирани алатки кои ги следат вашите потенцијални клиенти и ги конвертираат во реални корисници на вашите услуги или купувачи на вашите производи.

Conversion маркетингот е најреволуционерниот пристап во светот на online маркетингот кој ги убеди и најголемите скептици дека традиционалниот маркетинг повеќе не ги дава очекуваните резултати и дека е време да се свртите кон online маркетинг доколку планирате иднина за вашиот бизнис.

- ја анализираме позицијата на брендот и статусот на вашата онлајн конкуренција

- ги дефинираме целите на дигиталниот маркетинг

- дизајнираме маркетинг активности и акциони планови во согласност со целите

3086529.jpg

Консалтингот и изработката на маркетинг стратегија значи темелна анализа на вашата деловна позиција и утврдување на идните цели, а наша задача е да обезбедиме најисплатливи маркетинг решенија во рамките на вашиот буџет.

Ви предлагаме ефикасни модели и упатсва за влез, позиционирање и доминација на локалниот и глобалниот пазар. Заеднички генерираме идеи и ги реализираме преку специјализирани маркетинг активности.

Ги користиме можностите на пазарот, недостатоците на конкуренцијата, добрите можности за промоција и ги активираме клучните генератори на профитот на вашата компанија . Заеднички поставуваме цели, акциони планови и ги мериме резултатите и успесите од спроведените активности.

 

НАШИ УСЛУГИ - КОНСАЛТИНГ И МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА

3086516.jpg

- групна обука за вработени

- индивидуални обуки

- коучинг програми за вработени

- коучинг програми за менаџери

Market Design Academy нуди различни видови на обуки и коучинг програми во кои го преточивме целото наше долгогодишно искуство во работењето на сопствени проекти и оние на нашите клиенти, како и целокупното наше теоретско знаење стекнато преку едукација и усовршување на сите членови од нашиот тим.

Нашите обуки и коучинг програми се оптимизиран микс од теоретски и практични знаења кои целосно ве интегрираат во светот на дигиталниот маркетинг без разлика дали работите во маркетинг тимот на некоја компанија или пак сте менаџер кој треба да управува со маркетинг тим и да одобрува маркетинг проекти на компанијата.

Нашите обуки и коучинг програми се целосно прилагодени на потребите на компаниите со кои соработуваме.

 

НАШИ УСЛУГИ - ЕДУКАЦИЈА

БЛАГОДАРИМЕ ЗА ИНТЕРЕСОТ