top of page
Cacti
content marketing.jpg

Обуката можеш да ја следиш од било кој електронски уред и е достапна 24/7, едноставно се најавуваш со твоето корисничко име и лозинка и таа е достапна во секој момент за тебе!

По завршувањето на обуката добиваш два електронски сертификати (на македонски и англиски јазик)

 

 • Основи на content маркетинг

 • Видови, карактеристики и цели на креираните содржини

 • Какви содржини се креираат за Веб и Google,  а какви за социјалните мрежи

 • Кои се специфичностите на содржините кои се креираат за дигиталните канали

 • Најпопуларни видови и формати на содржини

 • Што е content writing, а што е copywriting

МОДУЛ 1

МОДУЛ 2

 • Content marketing за социјалните мрежи (Facebook, Instagram, TikTok, LinkendIn)

 • Планирање и методологија за изработка на содржини

 • 5x5 методологија, AIDA модел, важноста на hook и CTA

 • Концепт на стратешка комуникација

 • Како функционира алгоритамот и како да извлечеш максимум од него

 • Каква улога играат видео содржините и како да ги креираш

 • Чекори за креирање на содржини

 • Планирање на содржини – content календар

 • Content маркетинг трендови

МОДУЛ 3

 • Што значи SEO оптимизација на содржини

 • Важноста на клучните зборови и алатки за истражување

 • Како да пишуваш оптимизарина SEO содржини за сајт

 • Структурирање на содржините, наслов, тон, повици за акција и сл.

 • Продажна SEO оптимизација на веб-страници

 • Како се прави ON page и OFF page оптимизација

 • Извори за легално користење на фотографии

Научи како да креираш содржини кои ќе ја освојат твојата целна публика, ќе ги зголемат продажбите и ќе го издвојат твојот бренд. Тајната на секој добар дигитален маркетинг е во содржините!

 

 

- креираш содржини за социјалните мрежи кои свртуваат внимание, воодушевуваат, имаат потенцијал да станат вирални и да се споделуваат.

- создаваш  содржини кои ќе ти помогнат да го зголемиш бројот на следбеници на сцијалните мрежи

- креираш содржини кои ја зголемуваат продажбата и го будат интересот кај публиката за твоите производи/услуги

- правиш SEO содржини кои ја зголемуваат посетата на твојот сајт, а со тоа и продажбата

- ги читаш резултатите и метриките и да следиш успешноста на објавените содржини

- ги користиш AI алатките за креирање содржини

- ја задржиш мотивацијата и креативноста при креирање на содржини

- ги планираш содржините и да го одржуваш квалитетот и континуитетот на објавите

 

 • Што е Lead magnet и зошто е важен

 • Како да креираш Lead magnet-и

 • Email маркетинг: Како да изградиш база на постојани купувачи

 • Видови на email маркетинг

 • Стратешка комуникација преку email секвенци

 • Како постојано да ја зголемуваш продажбата преку Upsell методи

МОДУЛ 4

МОДУЛ 5

 • AI алатки за изработка на содржини

 • Начини за автоматизирано поставување на содржини

 • Како се мери успешноста на поставените содржини

 • Најчести грешки

 • Најчесто поставувани прашања

 • Сертифицирана обука на македонски јазик

 • Достапна 24/7 од било кој електронски уред

 • Електронски сертификати на македонски и англиски јазик

НЕ ПРОПУШТАЈ, ПРИЈАВИ СЕ ВЕДНАШ!

Обуката е наменета за:

 • Сопственици на бизниси

 • Лица кои работат во маркетинг сектор и сакаат да ги прошират своите знаења

 • Невработени лица кои бараат работа

 • Лица кои менаџираат социјални мрежи

 • Лица кои менаџираат е-продавници и веб-страници

 • Лица кои работат на email маркетинг

ЗА КОГО
Е НАМЕНЕТА
ОБУКАТА?

Обуката е составена од вкупно 5 модули. Со уплата на обуката, веднаш добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате на е-платформа каде се поставени сите модули.

 

Модулите се составени од видео лекции (снимени видео материјали), работни листови, презентации, дигитални прирачници до кои имате пристап постојано, 24 часа, секој ден од неделата во период од три месеци.

Учесникот на Обуката може да пристапува до Модулите и сите материјали од обуката во било кое време, без ограничувања, во време кое нему најмногу му одговара и е во согласност со неговите дневни и тековни активности

Учесниците на обуката добиваат дигитални прирачници и презентации кои остануваат во негова сопственост и се одлична теоретска база за понатамошно усовршување

Учесниците на обуката добиваат  континуирана менторска поддршка за целото времетраење на обуката

ШТО ТОЧНО
ДОБИВАТЕ
НА ОБУКАТА?

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

​КОЈА Е ЦЕНАТА НА ОНЛАЈН ОБУКАТА ЗА CONTENT MARKETING?​

Цената на обуката изнесува 890 МКД

 

КАКО МОЖАМ ДА СЕ ПРИЈАВАМ И ДА ПЛАТАМ?

ПРИЈАВЕТЕ СЕ со кликање на копчето подолу, во насловот на мејлот запишете дека се пријавувате за Content marketing обука. Можете да се пријавите и на marija@marketdesignacademy.com или на телефонскиот број 070-350-175.

Плаќањето се врши на сметка, откако ќе ви испратиме податоци за уплата.

КАКО ПРИСТАПУВАМ ДО ОБУКАТА?

По плаќањето на обуката добивате корисничко име и лозинка со кои пристапувате до заштитениот дел од страницата каде се поставени сите модули и едукативни материјали.

ДАЛИ ДОБИВАМ СЕРТИФКАТ?

По завршувањето на обуката добивате два електронски сертификати.

Едниот е на македонски, другиот на англиски јазик.

digitalen marketing market design academy (2).jpg

ШТО АКО ПРОПУШТАМ ОДРЕДЕН МОДУЛ?

Видео лекциите и сите едукативни материјали поврзани со обуката ќе бидат достапни во период од три месеци од денот на започнување на обуката, со цел учесниците кои заради објективни причини не биле во можност навремено да ги следат Модулите, да можат повторно да им се навраќаат, гледаат и слушаат, сѐ до целосно совладување на пренесените знаења.

- Затоа што обуката можеш да ја следиш 24/7 од било кој уред и било кое место на земјината топка

- Затоа што можеш да се навраќаш на модулите кога сакаш и колку пати ти е потребно

- Затоа што е на македонски јазик и имаш континуирана менторска поддршка

-  Да знаеш правилно да поставуваш цели, да ја координираш и евалираш работата на вработените и маркетинг тимот

ПРОВЕРИ - Голем дел од сопствениците на бизниси не можат целосно да ги почувствуваат бенефитите од дигиталниот маркетинг, затоа што немаат доволно познавања и не знаат какви очекувања/цели да постават и како да ги следат резултатите од маркетинг активностите.

Дигиталниот маркетин може да направи чуда за твојот бизнис само ако знаеш правилно го оптимизираш и поставиш.

- За да си отвориш сосема нови перспективи

ПРОВЕРИ - дигиталните иновации најчесто доаѓаат од млади лица, студенти/ученици, потсети се на Марк Цукерберк, основачот на Facebook.

Дигиталниот маркетинг може да се примени во секоја област и твоето формално образование можеш на совршен начин да го споиш со новите технолошки трендови и пазарни потреби.

- Со знаење и искуство успешно да го водиш тимот и да брилираш на својата работна позиција.

-Многу полесно ќе дојдеш до одлична работна позиција

ПРОВЕРИ - Секој втор оглас за работа се однесува на работни позиции поврзани со дигиталниот маркетинг и технологијата

- За да ги прошириш и развиеш знаењата 

ПРОВЕРИ - Маркетингот е динамичен сектор, нови знаења и искуства се секогаш добредојдени. Отвори се за нови вмрежувања и влези во заедница која ќе ти донесе континуиран развој.

bottom of page