top of page

Зошто на твојот Бизнис му треба Instagram

Ако понекогаш сте во дилема дали воопшто треба да отворите ваш Бизнис Instagram профил или пак веќе имате, но неговото менаџирање ви одзема многу време и енергија, ви даваме 5

добри причини, зошто треба да бидете присутна на оваа социјална мрежа и кои бенефити ќе ги почувствувате доколку остварувате конзистентна комуникација со вашите клиенти, користејќи го овој дигитален канал на комуникација.

1.Instagram секојдневно обединува милионска публика која е многу активна на оваа социјална мрежа и на дневно ниво се прават огромен број на продажби и финансиски трансакции.

Вашето присуство на Instagram ќе ја гради и зголемува свесноста за постоењето на вашиот Бренд.

Како ќе знаеме дека постоите, ако воопшто ве нема на социјалните мрежи кои се водечки!

2.Instagram профил е одлична можност да влезеш во директна комуникација со твоите потрошувачи и потенцијални клиенти, користејќи ја можноста да поставуваш прашања, одговараш на коментари, да оствариш продажна конверзација во директна порака и сл. остваруваш поголема интеракција која го зголемува интересот за твојот Бренд.

3.Instagram е визулена платформа и преку набљудување на профилите на твоите постоечки и потенцијални клиенти можеш многу лесно да ја запознаеш твојата целна група и да ги откриеш потребите, интересите и желбите на твоите клиенти.

Ако сакаш да имаш успешен бизнис, мора добро да ги познаваш твоите клиенти. Instagram ја нуди таа можност, твое е да ја искористиш.

4.Секогаш кога имате нешто ново да соопштите или да претставите, користете ја можноста да споделите линк до вашата веб-страница или веб продавница. Едноставно поставете го линкот кој води до вашата веб-страница во делот БИО на вашиот Instagram профил.

5.Логично е дека зголеменото, континуирано присуство на социјалната мрежа Instagram неминовно ќе донесе до поголема промоција на вашите производи и услуги и дека ќе ја зголеми продажбата. Искуствата покажуваат дека 3 до 6 месеци интензивно присуство на Instagram во ја дуплира продажбата, а понекогаш овој успех е и многу поголем, затоа нека биде ова ваша мотивација да почнете уште денес да ја градите вашата Instagram стратегија.

Доколку оваа информација ви беше корисна, споделете ја со вашите пријатели, а доколку имате потреба од едукација во делот на дигиталниот маркетинг, посетете ја нашата Онлајн обука за дигитален маркетинг и остварувајте вистински резултати.

Comments


bottom of page